Najesť sa a nepribrať?

Extrakt z fazule, S KTORÝM MÔŽETE JESŤ A NEPRIBERAŤ! Áno.

Viete o tom, že za ostatných 50 rokov sa celkový príjem cukrov na osobu zvýšil v priemere až trojnásobne? Môžu za to súčasné zdroje potravín, ktoré obsahujú oveľa viac sacharidov než v minulosti. Je dokázané a všeobecne známe, že vysoký príjem energie prostredníctvom sacharidov v strave je príčinou hromadenia telesného tuku a glukózy v krvnom obehu. Preto pribúda tak veľa ľudí s nadváhou a cukrovkou. 

 

Viete o tom, že za ostatných 50 rokov sa celkový príjem cukrov na osobu zvýšil v priemere až trojnásobne? Môžu za to súčasné zdroje potravín, ktoré obsahujú oveľa viac sacharidov než v minulosti. Je dokázané a všeobecne známe, že vysoký príjem energie prostredníctvom sacharidov v strave je príčinou hromadenia telesného tuku a glukózy v krvnom obehu. Preto pribúda tak veľa ľudí s nadváhou a cukrovkou. 

Vedci neustále hľadajú rôzne spôsoby, ako tento nepriaznivý trend korigovať. Ukazuje sa, že jedným z nich, a to veľmi perspektívnym, môže byť  aj užívanie prírodných látok, ktoré prirodzeným spôsobom obmedzujú príjem sacharidov. Pôsobia tak, že blokujú enzýmy „zodpovedné“ za premenu sacharidov na jednoduché cukry, ktoré sa vstrebávajú do tela a spôsobujú spomínané problémy. V súčasnosti je za týmto účelom na užívanie najviac osvedčený výťažok z bielych francúzskych fazúľ, ktorý obsahuje inhibítory enzýmu alfa amyláza. 

ČO JE ALFA AMYLÁZA A AKÝ EFEKT MÁ JEJ ZABLOKOVANIE?

Ide o enzým v tenkom čreve, ktorý štiepi najčastejšie prijímané sacharidy amylózu a  mylopektínu na glukózu. Jeho „vypnutie“ spôsobuje to, že telo takto významnú časť sacharidov zo stravy jednoducho neprijme a neuloží si ich vo forme tukových zásob. Inhibítory resp. deaktivátory enzýmu alfa amyláza sa prirodzene vyskytujú vo všetkých obilninách, strukovinách i niektorých druhoch zeleniny. Zastúpené sú ale v tak malom množstve, že činnosť alfa amylázy nedokážu vôbec ovplyvniť. Vo fazuľových bôboch však vedci objavili obzvlášť účinné inhibítory (fazeolín, fazeolidín a fazeolamín), ktoré je možné získať v relatívne veľkom množstve a spracovať ich do formy výživového doplnku. 

PRÍPRAVOK AMYLASIN POMÁHA ZNÍŽIŤ TUKOVÉ ZÁSOBY

Špecifický fazuľový extrakt sa  v ostatných rokoch stal celosvetovo najužívanejšou prírodnou látkou na kontrolu hmotnosti. Nachádza sa aj v našom prípravku Amylasin. Ten dokáže pri dodržiavaní odporúčaného dávkovania zabrániť vstrebávaniu až 50 % zložitých sacharidov zo stravy, ktoré majú za priamy následok priberanie na váhe. Užíva sa dva až trikrát denne približne 30 minút pred hlavnými jedlami (nie je potrebné ho užívať pred jedlami s minimálnym obsahom sacharidov, napr. zeleninovými šalátmi). V strave, ktorú prijímame, existuje viac ako 600 rôznych druhov sacharidov. Pozitívne je, že tie, ktoré majú pre zdravie osobitný význam, Amylasin pri vstrebávaní nijako neobmedzuje. Áno, užívanie tohto výživového doplnku je rovnako bezpečné aj pri regulácii krvnej glukózy, preto sa odporúča aj pacientom s cukrovkou.