Mučenka opletavá

Mučenka opletavá alebo tiež divoká marhuľa a ak chcete po latinsky passiflora incarnata je rastlina ktorá, plodí až 2x ročne plody o veľkosti slepačieho vajcia. Pôvod mučenky opletavej by ste hľadali v Amerike, kde bola dlhé roky využívaná v tradičnej medicíne, hlavne vďaka svojim pozitívnym účinkom na spánok a nespavosť.

 

mceclip6

Využitie mučenky opletavej

Mučenka opletavá a nespavosť

Mučenka opletavá napomáha k upokojeniu organizmu, zbaveniu stresu a navodeniu príjemného spánku. Preto sa mučenka opletavá často vyskytuje vo forme čajov alebo extraktov. Čaj z mučenky opletavej je jednoduchý na prípravu - 2 - 5 gramov sušenej rastliny zalejeme pol litrom vriacej vody a necháme 10 až 15 minút lúhovať. Takto pripravený čaj odporúčame piť 3x denne. Čistý extrakt z mučenky opletavejj navyše pomáha zlepšovať odolnosť voči vnútornému stresu a napomáha k rýchlejšiemu zaspaniu. Prírodný doplnok stravy Dreamly obsahuje dostatočné množstvo mučenky opletavej pre podporu lepšieho zaspávania.

Mučenková bomba – Dreamly

 

Dreamly je ideálnou kombináciou byliniek pre lepšie zaspávanie. Ich účinok by ste mali spoznať už v prvý deň. Najlepšie účinky sa ale začnú prejavovať až pri pravidelnom užívaní, najčastejšie po 5 – 10 dňoch. Už od prvého dňa sa vám ale bude zaspávať lepšie.

  • Lepšie zaspávanie a kvalitnejší spánok
  • Prispieva k boju proti stresu
  • Nespôsobuje závislosť
  • Vyrobené v ČR
  • Prírodný doplnok stravy

 

Mučenka opletavá a stres

S mučenkou opletavou sa môžete stretnúť aj vo forme etanolového roztoku, ten sa vyznačuje účinkami voči stresu, strachu a úzkosti. Mučenka opletavá upokojuje a uvoľňuje organizmus bez toho, aby vás unavovala, tlmila pozornosť alebo sústredenosť. Rovnako posilňuje nervy.

Mučenka opletavá a kašeľ

Mučenka opletavá má antitusický efekt, čo napomáha pri tíšení a upokojení suchého dráždivého kašľa. Účinné látky mučenky opletavej majú tiež pozitívny vplyv na celú dýchaciu sústavu a majú antiastmatický efekt.

Mučenka opletavá a bolesti

Vďaka svojim mierne sedatívnym vlastnostiam sa mučenka opletavá používa aj proti bolestiam. Pokiaľ vás trápia kŕče, pôrodné bolesti alebo bolesti zubov, siahnite po mučenkovom čaji.

Nežiaduce účinky mučenky opletavej

Nežiaduce účinky mučenky opletavej nie sú známe, alebo sa nevyskytujú. Napriek tomu by mučenku opletavú nemali užívať tehotné a dojčiace ženy.

Zaujímavosti o mučenke opletavej

  • Mučenka opletavá sa používa ako náhrada pri odvykaní od fajčenia a ostatných návykových látok.
  • Mučenka opletavá tiež pomáha posilňovať nervy pri ženskom prechode.
  • Mučenka opletavá podporuje liečbu epilepsie.
  • Svoje uplatnenie nájde mučenka opletavá aj pri liečbe hemoroidov a hnačiek.
  • Mučenka opletavá nájde svoje využitie aj v kuchyni. Tu sa z nej vyrába napríklad mučenkový džem.
  • Mučenka opletavá sa používa aj na liečbu hystérie.